Focar la Mânăstirea Putna din Suceava! 31 de călugări s-au infectat cu Covid-19

15 05. 2020, 10:08

Un nou focar a izbucnit în județul Suceava, la Mânăstirea Putna. Au fost descoperite 31 de persoane infectate cu noul coronavirus.

Potrivit Antena 3, persoanele care au fost descoperite că sunt infectate cu coronavirus au fost duse la spitalul Județean Suceava cu mai multe ambulanțe. Acele persoane sunt, de fapt, 31 de călugări care slujesc la Mânăstirea Putna din județul Suceava.

”Sunt internați. Cei mai mulți au forme ușoare, sunt asimptomatice. Sunt internați în spital. Directorul medical se ocupă și face o reevaluare. Ei au fost reevaluați ieri de medicul infecționist. Au stabilit tehnica terapeutică. Cam așa e situația. Nu pune niciunul dintre ei probleme”, a declarat Anatolii Buzdugan , managerul interimar la Spitalul din Suceava, pentru Antena 3.

În umă cu o săptămână s-a decis testarea în masă a comunității de la mânăstirea respectivă, după ce un bărbat care locuia în lăcașul de cult a murit. Conducerea Direcției de Sănătate Publică Suceava a început o anchetă epidemiologică. Un călugăr de la Putna a fost transferat în urmă cu zece zile la ”Matei Balș„ din București, după ce a fost infectat cu coronavirus. El se afla într-o stare foarte gravă, scrie sursa citată.

Mărturia sfâşietoare unui medic de la Spitalul Judeţean Suceava, care a fost infectat cu noul coronavirus

Anatol Burlacioc este medic chirurg plastician la Spitalul Judeţean Suceva. Primele simptome de COVID 19 le-a avut la mijlocul lunii martie. A fost testat câteva zile mai târziu, iar răspunsul a confirmat bănuiala, era infectat cu noul coronavirus.

”Nu este plăcut să afli că ai o boală, la modă, nouă şi despre care nimeni nu ştie mare lucru”, a declarat medicul.

Anatol Burlacioc, medic chirurg plastician la Spitalul Suceava: ”Specific ar fi această uscăciune în nas şi gât şi la unii pierderea mirosului. Deja şi soţia se simţea rău. Avea semnele bolii, nu avea miros, avea frison, dureri musculare.”

Anatol a ales varianta internării de zi, ceea ce i-a dat posibilitatea să se trateze, atât el cât şi soţia, acasă.

”Este foarte dur, am avut diaree apoasă la o oră de la prima doză. Vă imaginaţi dacă eram la spital, într-un salon la boli infecţioase, cu două bai la 50 de paturi. Probabil şi de asta am refuzat internarea.”, a mai explicat medicul.

Medicul s-a vindecat şi a trecut peste boală optimist.

”Până la urmă teama nu ajută cu nimic, eu ştiam ce se întâmplă cu organismul meu, e mai greu pentru persoanele care nu ştiu cum să reacţioneze la anumite simptome.”, a conchis medicul.